Sok újévi fogadalom már január végére meghiúsul, ennek általában a túl nagy cél vagy túl kevés motiváció az oka. Ha olyasmit tűzöl ki, amit nem szívből szeretnél, hanem például a társadalmi elvárásnak akarsz megfelelni vele (ilyen az XS-es méret elérése), vagy szeretnéd ugyan, de óriási áldozatokkal jár, akkor nehéz lesz betartani a magadnak tett ígéreted.

Az alábbi 5 dolog viszont biztosan mindenkinek hasznára válik, és nem kíván vállalhatatlan vagy hosszú távon nem tartható erőfeszítést. Még nem késő új fogadalmat tenni, melyekkel szebb és egészségesebb lehetsz!

Kivétel nélkül, minden reggel és este elvégzem az arcápolási rutinomat

img2_springTudjuk, hogy már sokat írtunk róla, de nem lehet eleget ismételni a fontosságát. Ha odafigyelsz a helyes arcápolásra, mindössze napi pár perc ráfordítással elérheted, hogy ragyogó, üde legyen a bőröd, fiatalosabbnak és energikusabbnak tűnj. Könnyű egy-egy fárasztó nap után legyinteni, hogy egy este nem számít, de hosszú távon hidd el, meg fog látszani bőrödön. A lényeg: tisztítás és tonizálás, majd szemkörnyék-ápolás, szérum és végül hidratálás.
A részletekért kattints ide: A helyes mindennapi arcápolási rutin

Többet mozgok

Ez klasszikus fogadalom, de mi most nem a nagy súlyleadásra vagy a drasztikus, mindennapos edzőterem-látogatásra gondolunk. Persze senkit sem tartunk vissza, ha alapjaiban szeretne változtatni és egészségesebbé, csinosabbá válni! De a hosszú távon fenntartható, kisebb mértékű mozgást mindenképpen iktasd be a hétköznapokba. Például menj néhány emeletet lépcsőn lift helyett, sétálj egy-két buszmegállónyit vagy szerezz be egy kutyát, aki gondoskodik a napi kilométereidről!

Reggelizek – minden nap 

Általában kétféle ember létezik: akinek első dolga a reggelizés, és aki akár ebédig is kihúzza egy kávéval… Te melyik típusba tartozol? Ha az előbbibe, akkor tegyél róla, hogy az a reggeli tápláló és egészséges legyen – tippjeinket itt olvashatod el hozzá: Wellness reggeli
Ha pedig eddig nem ettél semmit, gondoskodj róla, hogy legalább egy kis müzli vagy gyümölcs, esetleg egy teljes kiőrlésű kenyérből készült szendvics kerüljön a kávé mellé!

Kevesebb időt töltök a mobilom és a számítógép előtt a szabadidőmben
Néha már fel sem tűnik, mennyit nyomkodjuk a telefonunkat és a laptopot még otthon is. Barátainkkal többet írunk egymásnak, mint telefonálunk és egyre kevesebb a személyes találkozó, hiszen mindent tudhatunk egymásról néhány alkalmazás segítségével. Az emberi természet viszont már csak olyan, hogy szereti mások társaságát, ezért szakíts rá időt! Iktassatok be a barátokkal havi egy találkozót, vagy a chat program helyett legközelebb telefonon hívd fel a barátnődet! Az esti vacsorához pedig üljetek le a családdal mindenféle technikai eszköz nélkül és beszélgessetek!

Többet alszom

alvas2

Ez a fogadalom sokaknak kedvére lesz, hiszen alig ismerünk olyat, aki ne küzdene a kialvatlansággal. Hiszen olyan kevés a nap 24 órája és mindig később kerülünk ágyba, mint szeretnénk. Próbálj ezen változtatni, hiszen hosszú távon arcbőrödön is meglátszik, ha nem jutsz elegendő pihenéshez. Állíts be egy figyelmeztetést a telefonodon egy órával az ideális lefekvési időpont előttre, így nem felejted ott magad egy film vagy a számítógép előtt (utóbbi esetben felhívjuk a figyelmed az előző pontra!)

0 Hozzászólások

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hasonló bejegyzések