A szemhéjárnyalónk alapvetően meghatározza a megjelenésünket, a sminkünk hangulatát, arcunk karakterét. Ha eltaláljuk a szemünkhöz legjobban illő árnyalatokat, garantált a siker!

Jolly joker

Vannak olyan színek, melyek mindenkinek jól állnak, ezekhez bátran nyúlhatunk bármilyen alkalomra. Ilyen a lila, ami élénkké, ragyogóvá teszi a tekintetet, függetlenül attól, hogy kék, zöld vagy barna a szemünk. Ezen kívül pedig a semleges barnák, drappok és bézs árnyalatok is mindig megállják a helyüket, nyugodtan választhatjuk őket.

Barna szem

A leggyakoribb szemszín a barna. Viselői szinte bármilyen szemhéjárnyalót viselhetnek, az aranytól a narancson át, a bordón keresztül egészen a pinkig és a zöldig.
Ami pedig még hangsúlyosabbá teheti a sminket, az a fekete. Barna szeműek bátran nyúlhatnak hozzá, jöhetnek a füstös szemek, a tusvonalak és a határozott kontúrok.

Kék szem

Ez a második leggyakoribb szemszín, állítólag valamikor nagyon régen
még minden ember barna szemű volt és a kék egy mutáció eredménye. Mindenesetre a két szín más-más sminket igényel. Kék szem esetén jól működnek a fekete, a szürke és a földszínek is. De a korall, terrakotta árnyalatok is remekül kiemelik, főleg a világosabb kékeket. Ha hidegebb árnyalatokat keresel, válassz rózsaszínt, lilát vagy akár kéket is. Ez utóbbit sokáig nem javasolták a kék szemhez, pedig csak a helyes színt kell megtalálni! Általában a szem színénél sötétebb árnyalatok válnak be.

Zöld szem

A legritkább szemszín, csupán az emberek néhány százalékának van zöld szeme. Természetesen a földszínek remekül hatnak hozzá, de a lila, arany, és a klasszikus fekete is jó választás.
Ahogy a kék szeműek használhatnak kéket, ugyanez zöldben is működik, akár kheki, akár smaragdos árnyalattal. Jó választás még a lila, arany, smaragdzöld, kheki, grafit szürke és persze az elmaradhatatlan fekete.

0 Hozzászólások

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hasonló bejegyzések