Az üde, egészséges és természetes megjelenés örök divat!

Az arcpirosító használata az egyik legfontosabb lépés a sminkelésben, hiszen élettel, ragyogással tölti meg az arcot, üdévé és frissé varázsolja. Az őszi-téli hónapokban különösen fontos, hiszen ilyenkor fakóvá, szürkévé válik az arc a hideg időjárásnak köszönhetően, de a pirosító visszaadja az egészséges arcszínt.

Mire használjuk az arcpirosítót?pirosito
Kiemelésre, az arc alaki hibáinak korrigálására, illetve üde arcszín létrehozására. Ha használunk alapozót és púdert, akkor ezekkel kiegyenlítjük az arc tónusát, ezért is hasznos a pirosító, mely optikailag visszaállítja az egyensúlyt és természetesebbé teszi az összhatást.

A PIROSÍTÁS ALAPSZABÁLYAI

 1. a mértékletesség
  Mindig csak annyi pirosítót használj, amennyivel a hatás még természetes marad.
 2. megfelelő szín kiválasztása
  Hogy kinek milyen tónusú arcpír áll jól, az mindig az adott bőr-, illetve hajszíntől függ, illetve figyelembe kell venni az összhatást is (ruházat, rúzs, stb.). Általánosságban azonban elmondható, hogy a világos bőrű és hajú hölgyeknek a hidegebb rózsaszínes árnyalatok előnyösek. Sötét hajhoz, kreol bőrhöz a melegebb réz-, mályvás- és narancsszínek, a vörös hajhoz pedig általában a sárgás, barackos árnyalatok illenek.
 3. szélek eldolgozása
  Mindig jól dolgozd el a széleket, különben egy orosz cárkisasszonyra fog emlékeztetni a sminked!
 4. megfelelő elhelyezés
  A nem megfelelő helyre felvitt pirosító semmiképpen sem fog természetes hatást nyújtani, ezért figyelj arra, hogy arcformádnak megfelelően az ideális helyre tedd a színt.

ARCPIROSÍTÓ HASZNÁLATA ARCFORMA SZERINT

ovalis_AnistonOvális arcforma
ezt szokták tökéletes arcformának is nevezni, mert ez a legszimmetrikusabb, legszabályosabb. A világsztárok közül például Jennifer Anistonnak és Rihannának van ilyen arca. Ha neked is ovális az arcod, akkor nem kell korrigálnod a pirosítóval, alkalmazhatod a sokat hallott szabályt: mosolyogj és az arccsontnál megjelenő almácskákra tedd a színt.

sziv_ReeseSzív alakú arc
Sokszor háromszögként is emlegetik, hiszen a széles homlok és hegyes áll egy fordított háromszögre is emlékeztethet. Jó példa rá a hírességek világából például Reese Witherspoon és Katie Holmes. A szív alakú arc pirosítását az oválishoz hasonlóan az arccsontok kiugró részén kezdd, de kicsit felfelé-kifelé dolgozd el, hogy ellensúlyozza az áll keskenyedő vonalát.

kerek_KunisKerek arc
Erre az arcformára jellemző a széles áll és a széles homlok, ezáltal az arc szélessége és magassága szinte kiegyenlítődik, és kerek hatást kelt. Ilyen arcformája van Kirsten Dunstnak és Mila Kunisnak is. A pirosítóval lehet kicsit hosszítani az arcot, ha kicsit lejjebbről indítjuk a vonalát és hosszúkás alakban visszük fel, a halánték felé eldolgozva.

szogletes_Jolie2Szögletes arc
A szögletes arcforma jellegzetessége az erős, csontos állkapocs, és a homlok is általában széles és határozott vonalú. Ebbe a csoportba tartozik például Angelina Jolie és Demi Moore is. A megfelelően elhelyezett pirosító lágyítja a vonásokat, ezzel nőiesebbé teszi az arcot. Az almácskákra vidd fel a színt, kör alakban és a széleit kifelé eldolgozva. Ha az állkapcsod is széles, akkor függőlegesen, hosszanti irányban is vihetsz fel egy kis pirosítót, lágy, íves vonalban.

hosszukas_SJPHosszúkás arc
Ebben az esetben megnő a különbség az arc hossza és szélessége között, az arccsont magasan helyezkedik el, az arc keskeny benyomást kelt. A legjobb példa rá a sztárvilágból Sarah Jessica Parker. Ilyen arcforma esetén a pirosítót szinte vízszintesen helyezzük el az arc közepe magasságában. Az állcsúcsra helyezett szín is rövidíti az arcot, így ide is vihetsz fel egy kis pirosítót.

1 Hozzászólás
 1. Tóth Jánosné
  Tóth Jánosné says:

  34335
  Nagyon örülök, hogy segítséget kaptam a sminkeléshez ! Igen hasznosnak találom !
  Köszönöm ! Tóthné Jutka

  Válasz

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hasonló bejegyzések