A Giordani Gold Essenza parfüm nemcsak azért különleges, mert csodálatos illata azonnal rabul ejt, de megérkezése az Oriflame illatok történetében is mérföldkövet jelentett.
Az Essenza ugyanis valódi parfüm, az elérhető legkoncentráltabb és legtartósabb illat.

Az illatok koncentrációja
A parfümök előállításakor az illat esszenciáját egy illóolaj keverék adja, melyet nagy tisztaságú alkoholban oldanak fel, és ez kerül később az üvegekbe.
Az EdC, EdT, EdP és a „parfüm” olyan szakkifejezések, melyek a termék koncentrációját, tehát a parfümolaj és az alkohol arányát jelzik.

 • Eau de Cologne (EDC) 2-5 %
  Más néven kölnivíz. Könnyű, frissítő hatású, legfeljebb két órán át tart az illata.
 • Eau de Toilette (EDT) 4-8 %
  A legnépszerűbb típus, hiszen ideális mindennapi használatra. Illata 2-4 órán át megmarad.
 • Eau de Parfum (EDP) 8-15 %
  A magas koncentrátum révén tovább érezhető, akár 4-5 órán át, így nagyon kevés mennyiség is elegendő belőle. Jellemzően estére, alkalmakra ajánlott illatok esetén készítenek EdP-t.
 • Parfüm 15-25 %
  A parfüm rendelkezik a legmagasabb illóolaj tartalommal, a legtartósabb illatot eredményezi. Akár 6 órán át tart, de alapjegyei akár még tovább is, sok esetben még zuhanyzás után is érehzető az illata. A nagyobb koncentráció egyben kisebb alkoholtartalmat is jelent, így száraz bőrűeknek különösen ajánlott.

Giordani Gold Essenza
Az Oriflame legújabb illatának története Olaszországban kezdődött. A híres parfümőr mestert, Fabrice Pellegrint a szicíliai narancsliget virágzása ihlette meg, az itáliai narancsvirág aromáját szerette volna megörökíteni a parfümben. Munkatársaival együtt sokáig dolgozott a tökéletes esszencia kinyerésén, míg megszületett az Orange Blossom Luxury Essenza – egy narancsvirágos luxus esszencia, mely a pazar Giordani Gold Essenza lelke és kizárólag ennek az illatnak a készítésekor használják fel.
Az alábbi videóban maga a parfümőr mesél a parfüm megalkotásáról.

A parfüm külső megjelenése is lenyűgöző: a vastag falú, prémium üveg, a valódi aranyfóliával bevont kupak és a dombornyomott Giordani Gold címke.

Illatcsalád: elegáns virágos-fás illat, Narancsvirág Luxus Kivonat szívjeggyel
Fejjegyek (az első benyomás a parfümről, az első 10 percben érzékelhető): Calabriai Citrus, természetes bergamott, citrom, mandarin
Szívjegyek (az illat valódi személyisége, körülbelül 60 perc után teljesedik ki): Narancsvirág Luxus Kivonat, Sambac jázmin, zöld mandula
Alapjegyek (ahogyan emlékszünk az illatra, körülbelül 30 perc után érzékeljük): Toszkán fa, ámbra, pézsma

A Giordani Gold Essenza Parfümöt azoknak a hölgyeknek ajánljuk, akiknek érzékük van a minőséghez és szeretik az életet – akiknek puszta léte is megtestesíti a szépség művészetét.

Parfüm tippek

 • Ne dörzsöljük el a bőrön a parfümöt, mert roncsolódhatnak az illatmolekulák, „összetörik” az illat.
 • A megszokott helyek mellett (mint a csuklók, a nyak, a fül mögötti terület) érdemes a boka belső részére vagy a térdhajlatba is tenni a parfümből, mert az illat felfelé száll!
 • Ha szeretnénk hajunknak is egy kis plusz illatot adni, fújjunk egy kis mennyiséget a hajkefénkre és azzal simítsuk át a hajat.
 • Óvatosan permetezzük a hajkefére a parfümöt, legjobb, ha a levegőbe permetezünk, és abban mozgatjuk meg a hajkefét, vagy egyszerűen besétálunk a permetbe.
 • Ne fújjuk közvetlenül a ruhára a parfümöt, mert és foltot hagyhat!
0 Hozzászólások

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.