Egy jól megválasztott manikűr egész megjelenésedet feldobja. Ha igazán szépet szeretnél, válassz olyan körömformát, ami a legjobban illik hozzád! Összegyűjtöttük a legnépszerűbbeket, hogy könnyebb legyen megtalálni a tökéletest!

A választás alapja, hogy kezed és körmöd természetes vonalához, formájához jól passzoljon, de legalább ilyen fontos, hogy saját stílusodhoz illeszkedjen és az életviteledben se zavarjon.

 

Ovális
Az egyik legbiztosabb választás, igazán nőies és a legtöbb kézen jól mutat. Optikailag nyújtja az ujjakat és kecses, finom benyomást kelt. Rövidebb körmök esetén is mutatós és praktikus is, hiszen a legkevésbé sérülékeny forma.

Mandula
Az oválishoz hasonlóan jó választás szinte mindenkinek, a különbség annyi, hogy ez kicsit hosszúkásabb, hegyesebb forma, ezáltal modernebb is lehet. Az oválishoz képest valamivel hosszabb körömmel mutat jól. Több lehetőséget nyújt a díszítésre, műköröm és gél esetén is népszerű választás.

Szögletes
A francia manikűr legkedveltebb formája, jól illik az éles fehér kontraszthoz. Biztonsági szempontból már kicsit kevésbé ajánlott, ha sok házimunkát végzel, mert az éles sarkok okozhatnak sérülést. Vékony, hosszúkás ujjúaknak ajánlott, mert optikailag kissé szélesít. Ha vastagabbak az ujjaid, mégis ilyet szeretnél, érdemes hosszabbra hagyni.

Tompított szögletes
Az egyik legnépszerűbb körömforma, optikailag kedvezőbb, mint a szögletes, itt is lehet játszani a köröm hosszával a tökéletes hatás érdekében. A lekerekített sarkok miatt kevésbé sérülékeny és természetesebb benyomást kelt.

Kerek
Nagyon konzervatív körömforma, mely egyszerű és letisztult megjelenést biztosít. A természetes körömformához nagyon hasonló így, abszolút természetes látványt nyújt. Szélesebb körömágyakon is alkalmazható. A legkevésbé sérülékeny, így bármilyen életvitel mellett biztos választás. Rövid körömágy esetén kevésbé mutatós, ebben az esetben válasszunk inkább mandula vagy ovális formát.

Hegyes
A leginkább alkalmas a rövid körömágy optikai hosszabbítására, de ez már egy kicsit extrémebb fazon, bevállalós hölgyek részére ajánljuk. Sérülékenyebb, mivel csak hosszú körömmel mutat jól és az elvékonyodó végek miatt bizony oda kell figyelni rá a hétköznapokban. Előnye viszont, hogy a kevésbé nőies kezeket is kecsessé varázsolja, és remekül lehet díszíteni.

Balerina
Az egyik legújabb körömtrend, a hegyes forma egy változata, annyi különbséggel, hogy a csúcsát lereszelik, így nem olyan hegyes a vége, így kicsit kevésbé is sérülékeny. A mindennapokban azért nem a legpraktikusabb, viszont ha trendi körmöt szeretnél, ez a nyerő választás!

0 Hozzászólások

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hasonló bejegyzések