A tavalyi évben arra a szépségápolási kérdésre kerestek rá legtöbben az interneten, hogy hogyan tudják megszüntetni a szemük alatti sötét karikákat és duzzanatot. Ez is mutatja, hogy ez egy igencsak elterjedt probléma. Az alábbi útmutató segítségével kiderítheted a kiváltó okot és megoldást kaphatsz a problémára!

MIÉRT JELENNEK MEG A SZEMÜNK ALATT SÖTÉT KARIKÁK ÉS DUZZANATOK?
A szemkörnyék bőre sokkal érzékenyebb és vékonyabb, mint az arc többi területén lévő bőr. Mivel folyamatosan pislogunk, hunyorgunk és mozgatjuk a szemünket, a szemkörnyék bőre általában hamarabb ráncosodik. A szem alatti táskák megjelenését előidézheti kialvatlanság, stressz, koffein vagy túlzott só- és alkoholfogyasztás de a genetikai hátterünk és az allergia is szerepet játszik benne.

DUZZADT SZEMKÖRNYÉK, SÖTÉT KARIKÁK
Mivel a szem alatti táskákat gyakran okozza a víz felgyülemlése, próbálj minél kevesebb sót és alkoholt fogyasztani. Sokat segíthet az is, ha háton fekve alszol, viszonylag magas párnával, mert így könnyebben kiürül a folyadék ezekből a csatornákból és így kevésbé lesz duzzadt a szemkörnyék.

Diamond_Cellular_4f2675ef695e4RÁNCOK
Ahogy idősebbé válunk, a bőrünk veszít rugalmasságából, így fontos, hogy szemkörnyékápoló és szérum segítségével feszesebbé és simábbá tegyük. Előzd meg a szarkalábak kialakulását szemkörnyékápoló krém használatával és mindig viselj napszemüveget erős napfényben. A szemed meg fogja hálálni!

Tipp: Sejtmegújító szemkörnyékápoló krém gyémántporral (22419)

TÁVOLÍTSD EL A SMINKET
Nem lehet elégszer hangsúlyozni: lefekvés előtt mindig távolítsd el a sminket, hogy ne dörzsölődjön bele a festék a szemkörnyék bőrébe.

HŰSÍTÉSimg_in_text_1dgvf
A duzzadt, karikás szemkönyék megszüntetésének leggyorsabb módja az, ha lehűtjük a bőrfelületet. Többféle házi praktika is van erre, például jégkocka vagy jeges vízbe mártott teáskanál bőrre szorítása, vagy lefagyasztott fekete vagy zöld tea (filteres), itt már a koffein is besegít a duzzanatok összehúzásába. De ha igazán hatékony megoldást szeretnél, használj hűsítő fém golyós applikátorral rendelkező szemkörnyékápoló krémet és tartsd a hűtőben. Így egyszerre hűsíted, hidratálod és táplálod a bőrt.

Tipp – True Perfection frissítő szemkörnyékápoló (30874)

KORREKTOR
A sötét karikákat a bőrödnél világosabb színű korrektorral fedheted el. Ha a karikák kékes árnyalatúak, használj sárgás korrektort, ha barnásak vagy sárgásak, akkor pedig barackos árnyalatút.

HASZNÁLJ SMINKECSETET
A szemkörnyékápoló krémet kézzel vidd fel, de a korrektorhoz használj sminkecsetet. A lapos, de szilárd ecsettel megakadályozhatod, hogy a kis ráncokban megüljön a korrektor.

0 Hozzászólások

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.