A púderek ma már nem egyszerűen az arc mattítására használjuk, egy-egy terméknek számos más funkciója is lehet. Változatos formában, kivitelben kaphatóak, így néha bizony nem könnyű megtalálni a tökéletest. Nézzük, milyen típusok léteznek és melyiket milyen célra használjuk.

1. Egyáltalán, miért is fontos a púder használata?

A púdereknek számos előnye van: egyenletes, sima felületet biztosítanak, tartóssá teszik a sminket, fixálják az előtte felvitt termékeket, megvédik arcunkat a kifényesedéstől.
Ha nem szereted a púdert, akkor is érdemes legalább a zsírosodásra hajlamos területeken használnod. Ha pedig bőrhibákat tüntetsz el a sminkeddel, például korrektorral, mindenképpen fixáld púderrel, különben gyorsan előbukkannak újra az elfedett részek.

2. Mikor melyik típust használjuk?

Kompakt púder vagy kőpúder: 32088a tokjába préselve kapható, általában tükörrel és szivaccsal együtt. Jellemzően erős fedést nyújt, mattít, rögzít és színez is. Zsíros vagy normal bőrre ajánlott.
Könnyen kezelhetőek, kis méretűek, így praktikus sminktermékek, akár útközben is.
Tippünk: Giordani Gold Jewel kőpúder

30556Porpúder: jellemzően nagyobb kiszerelésben elérhető, enyhébb a fedése, finom szemcséket tartalmaz egy tégelybe csomagolva.
Száraz bőrűek is használhatják. Nagy, puha púderecsettel érdemes felvinni, egészen diszkrét, természetes eredményt ad.
Ajánlatunk: Giordani Gold Invisible Touch porpúder

31598Transzparens, azaz átlátszó púder: ahogy a neve is mutatja, ez a típus nem színez, teljesen áttetsző. Előnye, hogy nem lehet túlzásba vinni, az eredmény mindenképpen természetes lesz. Általában fixálásra használjuk, bármilyen alapozót, korrektort, krémes pirosítót vagy más sminkrészletet tartóssá tehetünk vele. .
Tippünk: The ONE porpúder (translucent)

Mattító púder: kifejezetten zsíros bőrűeknek ajánlott púder, megakadályozza a bőr átfényesedését, de kevésbé tartósan fixálja a sminket.
Akár kis mennyiségben is képes megszüntetni a bőr csillogását.
Tippünk: The ONE mattító kőpúder

3. Hogyan találjuk meg a tökéletes színt?

Olyan púdert válasszunk, melynek színe passzol a bőrünk árnyalatához. Ezt úgy próbálhatjuk ki, hogy teszünk egy kevés púdert az állkapocs alsó vonalára, mintha alapozót vinnénk fel.
Lehetőleg ne a púderrel korrigáljuk az alapozó színét, hanem mindkettő a bőrszínedhez való árnyalat legyen! Ezek a púderek akár alapozó nélkül is használhatók, mattítják és egyenletessé teszik a bőrt.

Ma már kaphatóak színes púderek is, melyek segítenek kiegyenlíteni a bőrszínt és semlegesíteni az elszíneződéseket vagy egyéb tökéletlenségeket. A színes púderek a színes korrektoroknál kisebb mértékű korrekcióra képesek, de a hatásuk ettől még nagyon látványos lehet.szines_puder

Sárga: Remekül korrigálja a túl rózsaszínes altónusú alapozót, illetve mélyíti az alapszínt.
Rózsaszín: Segít korrigálni a fakó, “zöldes” bőrszínt, illetve semlegesíti a túlságosan sárga alapozót.
Barack: Segít korrigálni a “kékes” bőrszínt.
Narancs: Sötétebbé teszi az alapozót, illetve a sötét karikák eltüntetésére is használható.
Lila: Élettel telivé teszi a színtelen vagy sárgás bőrt.
Zöld: A pirosas és rózsaszínes területeket egyenlíti ki.
Barna: Kontúrozásra használható.

4. Hogyan vigyük fel púdert?ecsetek
A kőpúder esetében adja magát a hozzá csomagolt szivacs, a porpúdereknél pedig általában ecsetet használunk. Nagy, gömbölyű fejű eszköz a legmegfelelőbb, melynek puhák a szálai. Mielőtt felvisszük vele a púdert az arcra, ütögessük le a felesleget, így egyenletesebb lesz az eredmény.
Ha túl kevés púdert viszünk fel, akkor gyorsabban átzsírosodhat a bőrünk, ha túl sokat, akkor pedig túl matt és természetellenes hatású lesz. A tökéletes hatáshoz találjuk meg az arany középutat!

A púderezést az arc közepén kezdjük el és fokozatosan haladunk kifelé. A szem alatt, illetve a bőrhibákon használt korrektort kisebb ecset segítségével könnyebben és pontosabban lehet fixálni. Amikor elkészültünk, egy tiszta ecsettel simítsuk át az arcunkat, hogy ne maradjon felesleges púder és természetes legyen az eredmény.

0 Hozzászólások

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hasonló bejegyzések