A hajformázók, habok, lakkok és más hasonló termékek alkalmazása roppant egyszerűnek tűnik, mégis sokan rosszul használják őket. Olvasd el, mik a leggyakoribb hibák, hogy te már biztosan ne kövesd el ezeket és frizurád mindig tökéletes legyen.

Hajlakk

A leggyakoribb hiba a hajlakk használatakor az, ha túl közelről fújod a hajadra és egy-egy területre irányítod. Az eredmény nem is lesz túl szép: összetapadt, megkeményedett tincsekre számíthatsz. Helyes alkalmazása: legalább 30 cm távolságból fújd a hajadra, így könnyű permetként rögzíti frizurádat!

Hajhab

A hajhab remek megoldás a tartás nélküli, lelapuló hajra, de ha rosszul használjuk, akkor csak egy ragadós borzalom lesz az eredmény. Helyes használata: fújj egy kisebb mennyiséget a habból a tenyeredbe, majd egyenletesen oszlasd el a nedves hajon a haj középvonalától haladva a hajvégek felé. Fésű segítségével is felviheted, ekkor fésüld bele a habot a tövektől a hajvégek felé haladva a dúsabb hatás érdekében.

Hajszérum

Ha a hajad fénytelen és tartás nélküli hatást kelt, a hajápoló szérum csodákat tehet. Pár csepp elég ahhoz, hogy egy vékony védőréteget képezzen a hajszálak kutikuláján, így hajad ismét fényes és ragyogó lehet. Vigyázz viszont arra, hogy ne tegyél túl sokat a szérumból a hajszálak tövére – inkább a hajvégekre egy kicsit többet, mivel általában itt károsodik leginkább a haj.

Hővédő spray-k

A legtöbb ember csak fúj egy kicsit a sprayből a hajára, majd rögtön elkezdi használni a hajvasalót. Ez nem kifejezetten célravezető, mivel ha igazán meg szeretnéd óvni a hajad a magas hő káros hatásaitól, akkor a teljes hajat be kell vele fújni, gondosan elválasztva a tincseket. Érdemes néhány percet adni a terméknek, hogy ki is fejthesse a hatását, mielőtt nekikezdünk a hajformázásnak.

Szárazsampon

A szárazsampon eltávolítja a fejbőrünkön felhalmozódott zsírt és dúsítja a hajat: kíméli és ápolja a frizurát. Sokan csak egy gyors fújással használják a reggeli sietségben, de ez nem ideális. Helyes használat: masszírozd be a fejbőrbe a hajtöveknél, mintha normál sampon lenne, majd fésüld ki az esetleges fehér szemcséket.

Öblítést nem igénylő hajápolók

Gyakori tévedés az, hogy ha öblítést nem igénylő hajápolót használunk, akkor nem kell előtte balzsamot használni. A helyes használat azt követeli, hogy szokás szerint mossuk meg a hajunkat samponnal, majd használjunk balzsamot, végül a nedves hajat osszuk tincsekre és így vigyük fel a hajápoló terméket.

0 Hozzászólások

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hasonló bejegyzések