A tavaszi szeszélyes időjárás bizony okozhat fejtörést hajunk kezelésekor is. Hogyan tudjuk megvédeni a hidegtől, melegtől, párától, széltől vagy éppen esőtől? Ne hagyd, hogy az elemek tönkretegyék a frizurádat! Tippjeinkkel segítünk, minden időben!

Hideg

Ilyenkor hajunk gyorsan veszíthet nedvességtartalmából és könnyen fakóvá, töredezetté válhat. Ennek megelőzésére a legfontosabb, hogy gondoskodjunk a haj hidratálásáról, például egy tápanyagban gazdag hajmaszk vagy hajolaj segítségével. Ha száraz is a levegő (például a fűtés miatt), akkor egy párásító is sokat segíthet!

Esős, nyirkos idő

Ez az időjárás a göndör hajúakat érinti leginkább, hiszen a túlzott göndörödéstől kezelhetetlenné válik a haj, de más hajtípusoknál is könnyen előfordul kócosodás, élettelené válhat a frizura.
A hajvédő olajok és szérumok visszaadják a haj fényét és csökkentik a göndörödést, ezért ezeket érdemes bevetni ilyenkor.
A hajrögzítők (zselé, lakk, hab) túlzott használata lelapítja, elnehezíti a hajat, így ezekkel óvatosan bánjunk.

Hőség, erős napsütés

A nagy meleg és a napsugárzás szárazzá, fakóvá teszik a hajat, ezért intenzív hidratálásra van szükség, ráadásul ilyenkor többször éri víz is a hajat, hiszen gyakrabban mossuk, strandra járunk, vagy akár csak hűsítés céljából bevizezzük.
Ilyenkor is bevethetjük a hajápoló maszkokat és hidratáló olajokat. A hővédelemmel ellátott termékek védik a szálakat az erős napsütéstől is, a legmelegebb napokon pedig érdemes kalapot is viselni.
Strandolás után ne felejtsd el alaposan kiöblíteni a klórt és eltávolítani a szennyeződéseket a medence használata után!

Erős szél

Ilyenkor mindenkinek könnyen kócossá, rendetlenné válik a haja. Ez ellen a legjobb védekezés a megfelelő frizuraválasztás! Ne ilyenkor próbáld ki az arcba hulló, látványosan elrendezett tincseket, inkább viselj kontyot vagy szoros copfot, melyet nehezebben kezd ki a szél. Ha szükséges, csatokkal vagy egy kis lakkal, hajhabbal is rögzítheted.

0 Hozzászólások

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hasonló bejegyzések