Bosszantó, amikor a reggeli készülődéskor beburkolózunk kedvenc illatfelhőnkbe, de néhány óra múlva már semmit sem érzünk belőle… Vannak módszerek, melyek segítenek, hogy minél tovább tartson ki parfümünk aromája, próbáld ki őket!

  1. Ne tárold a parfümöt a fürdőszobában vagy az ablakpárkányon, mert a nedvesség, magas hőmérséklet és erős fény idővel megváltoztatja az illatát, rontja a minőségét. A hűvös, száraz hely a legmegfelelőbb, például a gardrób vagy egy árnyékos polc.essenza
  2. Eau de toilette helyett használj eau du parfum-öt vagy parfümöt, mely magasabb koncentrációban tartalmazza az illatot biztosító parfümolajat.
  3. Jó tudni: a citrusos illatjegyek illannak el a leggyorsabban, míg a fás jegyeket hosszabban élvezheted.
  4. Azt biztosan tudod, hogy érdemes a pulzuspontokra fújni a parfümöt, hiszen itt tud a legjobban illatozni, ilyen például a csukló, a nyak, a fül mögötti terület Ha egész nap szeretnél illatozni, tegyél a hajadra is a parfümből – ott hosszabban megőrzi az illatát. Hogy biztosan ne szárítsa a szálakat, remek megoldás a hajkefédre fújni a parfümöt és azzal átsimítani a hajad.
  5. A jól hidratált bőr jobban megtartja az illatot, mint a száraz bőr, így a parfüm felvitele előtt használj hidratáló krémet.
  6. A legtökéletesebb alkalom a parfüm használatára a zuhanyzás utáni időszak, mert a nyirkos bőr és a kitágult pórusok jobban magukba zárják az illatot. Ráadásul így elkerülheted hogy ruhádon vagy ékszereiden nyomot hagyjon a parfüm.
  7. Más kozmetikumokból is válassz a parfümöddel harmonizáló illatot. Ma már számos termékcsaládban megtalálható az azonos illatanyagokat tartalmazó tusfürdő és testápoló is, ezek jól kiegészítik a parfümöt és tartósabb lesz az összhatás.
  8. Ha összedörzsölöd a csuklóidat, azzal csak gyorsítod az illat elillanását. Ehelyett fújd magadra a parfümöt és hagyd természetes módon megszáradni a bőrödön.
  9. Tegyél a ruhásszekrénybe néhány kozmetikai kendőt kedvenc parfümöddel befújva, így ruháid is csodás illatúak lesznek.
0 Hozzászólások

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hasonló bejegyzések