Ne törődj bele, hogy a hideg hónapokban fakó, szürke és száraz legyen a bőröd! Egy kis odafigyeléssel és tippjeink segítségével télen is üdén ragyoghatsz!

Az elsődleges probléma ilyenkor a kiszáradás, amit több tényező is befolyásol: a fűtés miatt alacsony a levegő páratartalma, a kinti hideg és a benti meleg váltakozása is próbára teszi a bőrt, ráadásul télen a bőr regenerálódási folyamata is lelassul, védekezőképessége csökken.

Párásíts!

A külső tényezők többsége adott, nem tudjuk sajnos a téli hideget kellemes hőmérsékletté varázsolni, de a lakás páratartalmán tudunk segíteni! Ma már kaphatóak különböző elektromos, ultrahangos párásítók is, de a jó öreg víztartály a radiátoron is sokat segít a helyzeten!

Arcápolási rutin

Nem lehet eleget hangsúlyozni, milyen fontos, hogy ez a rövid kis szertartás mennyire számít az arcbőrödnek! Mindössze 4 egyszerű lépés: arctisztítás és tonizálás, szemkörnyék-ápolás, szérum és hidratálás. Pár perc, de csodákra képes. Itt olvashatsz róla részletesen is: 4 lépéses arcápolási rutin

Téli extrák

A rendszeres rutint alakítsd, egészítsd ki bőröd igényei szerint: a könnyű krémeket ilyenkor érdemes lecserélni gazdagabb textúrájúra, esetleg arcolajat vagy tápláló pakolást is bevethetsz, hiszen ilyenkor minden plusz ápolásért hálás a bőr.

Széltől is óvd!

A csípős, csontig hatoló, hideg szél a tél egyik legkellemetlenebb velejárója. Amikor nagyon fúj, érdemes bevetni némi plusz védekezést, például a sportoláshoz ajánlott téli krémeket, de egy réteg alapozó is segíthet, vagy ha a sálunkat, sapkánkat minél jobban az arcunkba húzzuk.

Fényvédelem

A téli hónapokban sokan nem gondolnak erre, pedig ilyenkor is ártanak bőrünknek a nap káros sugarai. Ha nem is naptejet, de egy 15 faktoros napvédelemmel ellátott arckrémet érdemes használni, ha a szabadban tartózkodsz.

Ajakápolás

Ajakbalzsam nélkül el se indulj otthonról! Emellett fontos, hogy erről a területről is gondoskodj rendszeresen, hiszen senki sem szereti a kicserepesedett ajakbőrt. A hidratálás, radírozás és megfelelő tápanyagokkal való ellátás segít, hogy elkerülhesd ezt a problémát. Erről részletesen is olvashatsz itt: Szabadulj meg a kicserepesedett ajkaktól

Téli álom

A szépítő alvás fogalma nem véletlenül alakult ki, hiszen ilyenkor regenerálódik a bőr, pihen a szervezet. Biztosan látod a tükörben is, hogy a rövid éjszakák után bizony a bőröd sem ragyog a legszebb fényében, a szemed alatti karikákról nem is beszélve. Ezért próbálj 7-8 órát aludni, amikor csak lehetséges. Emellett az éjszakai maszkok, szérumok és speciális krémek is remek hatóanyag-forrást jelentenek a bőröd számára, vesd be időnként a kedvenceidet!

0 Hozzászólások

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hasonló bejegyzések