Akár naponta sminkelsz, akár cask különleges alkalmakkor, a megfelelő tisztítás rendkívül fontos bőröd egészsége szempontjából. Ha nem távolítod el maradéktalanul a sminket, az pattanásokhoz, a szem környéki bőr puffadásához és ráncok kialakulásához vezethet. Mindenképpen rosszat tesz a bőrnek.

Adunk néhány tippet, hogy biztosan tökéletesen távolítsd el a sminket és egészséges, ragyogó arccal ébredhess másnap!

SMINK ELTÁVOLÍTÁSA AZ ARCBŐRRŐL
Szerezz be egy arctisztítót, mely sminklemosóként is funkcionál. Dolgozd el a bőrödön, masszírozd át vele az arcod – ezt végezheted kézzel vagy arctisztító kendővel is. Ha erős sminket viseltéél aznap, akkor kétszer alkalmazd a tisztítást. Az első eltávolítja a sminkréteget, a második már a bőrt tisztítja. Ne feledkezz meg a nyakadról sem, onnan is távolítsd el az alapozó maradványait. Ha szükségesnek érzed, arctisztító készülék segítségével még hatékonyabban el tudod távolítani a szennyeződéseket, akár a pórusok mélyéről is. A tisztítási folyamatot a tonizálás zárja, mely eltávolítja a smink utolsó maradványait is – a vattakorong segítségével könnyen látható, ha már teljesen tiszta a bőr.

A VÍZÁLLÓ SZEMSMINK ELTÁVOLÍTÁSA
A hatékonyság kulcsa a jó minőségű vízálló szemfestéklemosó. Vidd fel vattakorongra, de ne kezdd el dörzsölni, hanem először csak nyomd a szemedre 10 másodpercig. Ennyi idő alatt feloldódik a smink és már könnyen le lehet törölni. Többször ismételd meg a műveletet, miközben ügyelj arra, hogy ne húzd a bőrt, mert az pirosodáshoz, ráncok kialakulásához és a szempillák kihullásához vezethet. A szempillák közvetlen tövében fültisztító pálcika segítségével tudod az utolsó sminkmaradványokat is eltávolítani.

image2A RÚZS MARADÉKTALAN ELTÁVOLÍTÁSA
Az általános sminklemosó segítségével töröld át az ajkadat. Ne dörzsöld, mert az károsítja az ajak bőrét. Ezután vigyél fel egy réteg zsíros ajakápolót (tippünk: Oriflame univerzális balzsam) és hagyd rajta három percig. Ezután meleg, nedves kendővel töröld le a maradék rúzst, majd öblítsd át az arcod és hagyd megszáradni az ajkak bőrét. Végül vigyél fel újabb réteg balzsamot, mely hidratálja és ápolja a bőrt.

0 Hozzászólások

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hasonló bejegyzések