A legtöbben arra használjuk a korrektort, hogy kisebb bőrhibákat elfedjünk vele. Alapvetően ez is a fő cél, de nem mindegy, hogyan tesszük ezt! Ráadásul emellett még sok más területen is bevethetjük ezt a sokoldalú sminkeszközt.

Nem mindegy a sorrend!
Ha alapozót és korrektort is használd, akkor az alapozót vidd fel elsőként. Egyrészt azért, mert különben az alapozó felvitelekor eltávolítod a korrektor egy részét, másrészt azért, mert az alapozó már biztosít egy kis fedést, így kevesebb korrektort kell használnod.

Szem alatti karikákraszem_alatt
Ahelyett, hogy vízszintes csíkot húznál a szemed alá, rajzolj egy háromszöget a korrektorral, ez az alakzat nemcsak a karikákat tünteti el, de optikailag meg is emeli az arcot. A szemed alá kerüljön a háromszög alapja, a csúcsa pedig az orcákon lefelé mutasson.

Alapozz vele
Bizonyos területeken hasznos, ha a korrektort egyfajta alapozásként használod, ilyen például a szemhéj, ahol ezzel a módszerrel megelőzheted, hogy a szemhéjpúder leperegjen a nap folyamán vagy megüljön a redőkben.

Játssz a színekkels-l225
Ha pattanást szeretnél elfedni, használj először zöld árnyalatú korrektort, majd erre kerüljön a testszínű réteg. Ez jól ellensúlyozza a pattanás pirosas színét.
Ha a szem alatti karikákat tüntetnéd el, a narancs árnyalat kerüljön rá először, mely jól fedi a kékes bőrszínt, majd erre kerüljön a bőröd színével harmonizáló korrektor.

Ha nincs nálad korrektor
Helyettesítheted egy egyszerű módszerrel: tegyél egy pöttynyi folyékony alapozót a kívánt területre, várj néhány percet, amíg megszárad kissé, majd enyhén dolgozd el.

Élénkítsd a tekintetedelenk_tekintet
Azonnal frissebb hatást érhetsz el, ha bőrödnél enyhén világosabb korrektort viszel fel a szemhéj három területére: a szemzugba V alakban, a szemhéj közepére és a szemöldökcsont alá. Finoman dolgozd el a széleket és máris eltüntetted a fáradt szemeket.

Keverd!
A szemek puffadtságára remek módszer, ha a korrektort, a highlightert és a szemkörnyékápolót a kézfejeden összekevered és ezt a keveréket viszed fel a szemed alá, a szemek mellé a halántéknál és a szemöldökcsonthoz.

Tüntesd el a hibákat
Ha a tusvonal nem sikerült tökéletesre, egy szögletes ecsetet márts korrektorba és ezzel fedd el a hibát. Sokkal egyszerűbb, mint újrakezdeni az egész sminket.

Emeld ki ajkaidat
Ha rúzsozás előtt körberajzolod az ajkak külső peremét korrektorral, nemcsak azt előzheted meg, hogy a rúzs később elmaszatolódjon, de remekül ki is emeli az ajkakat ez a módszer.

kucscsontSzexi kulcscsont
A legtöbb férfi számára a nőiesség egyik szimbóluma a szép kulcscsont. Egy nyitott vállú felsőben érdemes ki is emelni egy kicsit: a csont vonala fölé és alá húzz csíkot bőrödnél egy-két árnyalattal sötétebb korrektorral, magára a kulcscsontra pedig kerüljön két árnyalattal világosabb szín. Ezeket jól dolgozd el, hogy ne látszódjanak a csíkok és máris kész a szexi megjelenés.

0 Hozzászólások

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hasonló bejegyzések