Hajat festeni idő, pénz és energia, ezekkel pedig szeretünk spórolni. Ha megfelelően ápoljuk kedvenc színárnyalatunkban pompázó frizuránkat, akkor hosszabb ideig megőrzi ragyogását, így ritkábban kell újrafesteni.

  1. Ne öblítsd túl sokáig a hajad, amikor megmosod. Mivel a festett haj szerkezete porózusabb, könnyebben magába szívja, majd kiereszti a vizet, így fakulhat a haj színe. A legjobb, ha öblítést nem igénylő hajbalzsamot használsz!
  2. Forró helyett langyos vízben moss hajat, mert minél melegebb a víz, annál gyorsabban fakul a hajszín.
  3. Használj speciális, festett hajra való sampont és balzsamot, melyek megakadályozzák, hogy a hajfestéket is kimosd a hajból. Heti rendszerességgel tegyél fel hajmaszkot, mely növeli a haj nedvességtartalmát és tartósítja a hajszínt.
  4. Ha hajadnak festett színe és természetes színe jelentősen különbözik, fesd be a hajtöveket három-négyhetente. Ha nincs nagy eltérés, elég 4-6 hetente felkeresni a fodrászt.
  5. Az otthoni hajfestékeket először mindig a hajtövekre vidd fel. Az érzékeny területek védelmére szolgál, ha a középső szakaszokra és a hajvégekre csak 10 perccel leöblítés előtt viszed fel a hajfestéket.
  6. Vágass hajat néhány havonta. Minél egészségesebbek a hajszálak, annál tartósabban megőrzik a hajszínt.
  7. Hidratáld hajad szérummal, különös tekintettel a hajtőre. Egy jó minőségű termék, például argán- vagy bojtorjánolaj tartalommal, anélkül táplálja a hajat, hogy zsíros hatásúvá tenné.
  8. Kerüld a forró eszközöket, melyek szárítják a hajat és kivonják belőle a fehérjét, így a haj durva tapintásúvá válik. Ha mégis szükséged van a hajszárítóra vagy hajvasalóra, akkor minden esetben használj hővédelmet biztosító hajápolót.
  9. Tartózkodj az erős napsugárzástól. Az UV sugárzás ugyanúgy károsítja a hajat, mint a bőrt, kiszárítja és kifakítja a színét. Ha sokat vagy napon, viselj kalapot.

0 Hozzászólások

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hasonló bejegyzések