Ha rakoncátlan hajad Neked is megkeseríti az életed, örülni fogsz tippjeinknek.

A jelenséget elsősorban a fehérje és a zsírsavak hiánya okozzák, mely általában a száraz vagy károsodott hajra jellemző. Ha a haj nedvességet veszít, a szálak külső rétege megduzzad és beengedi a levegőt, amitől a haj sztatikussá válik. Emellett pedig a nedves időjárás hatására is gubancossá válhat a haj.

Íme, néhány módszer, hogy kezelhetővé váljon a frizurád:

  1. Legfeljebb két vagy három alkalommal moss hajat hetente – maximum! Hogy miért? Mert a fejbőr természetes olajokat állít elő a haj hidratálására, és a hajmosás ezeket eltávolítja. Fontos továbbá, hogy kerüld a forró víz használatát, mert ez is szárítja a hajszálakat.
  1. A hajmosás során mindig használj balzsamot és havonta egyszer érdemes hidratáló hajmaszkot is alkalmazni. Ha nagyon kezelhetetlen a hajad, ezt akár hetente is felteheted.
  1. Ne dörzsöld törülközővel, mert a súrlódástól is kócossá válik a haj. Inkább használj mikroszálas vagy pamut anyagot (mint például egy egyszerű póló), hogy felitasd a nedvességet. A hajszárítót és a hajvasalót pedig legjobb, ha elfelejted.
  1. Hajkefét, fésűt használj bátran, de ne vidd túlzásba. Sokszor hallani, hogy a nedves haj fésülése károsítja a szálakat, de a gubancolódásra hajlamos haj esetén az ellenkezője igaz. Ritka fogú fésűt használj és fésüld át vele a vizes hajat, hogy az több nedvességet őrizzen meg.
  1. Ha göndör vagy hullámos a hajad, használj széles sörtéjű hajkefét. Ha egyenes, akkor pedig nagy átmérőjű körkefét, természetes anyagból készült sörtékkel.
  1. Néhány havonta látogass el a fodrászhoz, hogy megszabadulj a töredezett hajvégektől.
  1. És végül, szerezz be speciális szérumot és hajolajat – jó szolgálatot fognak tenni! A szálak közepétől a végek felé vidd fel, mert ez a haj leggyengébb része, ahol hajlamos eltöredezni és ahol a statikusság is kialakul.

0 Hozzászólások

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hasonló bejegyzések