A férfiak többsége nem szeret különösebben sokat foglalkozni a szépségápolással, de van néhány tipikus hiba, amit érdemes elkerülni!

  1. Elkapkodott borotválkozás

A leggyakoribb hiba, hogy sokszor nem használ az ember borotvahabot a nagy sietségben, ezzel pedig akkor is sérüléseket okoz a bőrön, ha az első pillanatban nem látszik. A mikrosérülések pedig később begyulladhatnak, hegeket vagy pattanásokat okozva. Ezért mindig használj megfelelő kozmetikumokat, és borotválkozás előtt jó, ha néhány percig meleg víz éri az arcod, hogy puhuljanak a szőrszálak, például zuhanyzás után érdemes nekifogni.

  1. Túlburjánzott szőrzet (arc, orr, fül)

Ha már a borotválkozásnál tartunk: nemcsak a „hogyan” fontos, hanem a „mikor” és „hányszor” is, ne hagyd, hogy benője az arcod a szőr! Nem kell, hogy babapopsi simaságú legyen, ha szakállat vagy bajuszt szeretnél, hordd nyugodtan, de ápold megfelelően és tartsd kordában! Az orr és fül területén növögető szőrszálak számára viszont nincs kegyelem, ezeket feltétlenül rendszeresen vágd le!

  1. A bőrápolás hiánya

Attól, hogy férfinak születik az ember, még oda kell figyelnie a bőrére! Nem feltétlenül ugyanannyira, mint a hölgyeknek, de igenis szükség van egy jó hidratáló krémre, esetleg a ráncok megelőzésére vagy csökkentésére. Az arctisztításra pedig még inkább, hiszen ez nemcsak a hidratálás miatt fontos, de a szennyeződések pattanásokat vagy más bőrproblémákat is okozhatnak.

  1. Túlzásba vitt illat

Nincs kiábrándítóbb, mint a „ráborult a fürdőszobaszekrény”-érzés, amikor valaki hosszan húzza maga után a parfümjét. A kevesebb több, hiszen a legjobb illat is visszatetsző, ha túl sok!

  1. Ápolatlan körmök

Igazából az ápolatlanság bármely testrészen kerülendő, de a körmök esetében fordul elő talán legtöbbször, hiszen melyik férfi szeret a manikűrrel pepecselni? De a gyors, oda sem figyelve végzett körömvágás töredezett körmöket, beszakadt bőrt, körömágyat jelenthet. Ennél már csak az rosszabb, ha nem vágod megfelelő időben – sose hagyd megnőni, és főleg ne legyen soha piszkos!

  1. Túl sok hajformázó

Elsősorban a zselével hajlamosak az urak túlzásba esni. A túl „vizes hatású” vagy kőkeményre összeállt frizura a legelszántabb hölgyet is visszariaszthatja! Használj jó minőségű terméket és tartsd be a használati utasítását!

  1. Túl sok vagy túl kevés szemöldök

Mindkét véglet kerülendő: az összenőtt szemöldök visszatetsző, negatív érzést kelt a legtöbb emberben, a túlszedett változat viszont igazán férfiatlan látványt nyújt és természetellenesen hat. Itt is az igényesség a fő szempont: ha túl sok van a kettő között vagy a szemhéj felé, akkor a nem megfelelő helyen levő szálakat érdemes szedni, de a formázást inkább bízd a természetre!

0 Hozzászólások

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hasonló bejegyzések