Ma már a legtöbb arcápoló termékcsaládban megtalálhatóak a különböző szérumok vagy kapszulák, melyek extra támogatást jelentenek bőrünknek. Azonban rendszerint felmerülnek kérdések a használatukkal kapcsolatban, ezeket szeretnénk most megválaszolni.

lab1. Mi a különbség az arckrémek és a szérumok között?   
A szérumok sokkal nagyobb koncentrációban tartalmaznak aktív hatóanyagokat, mint például antioxidánsokat, vitaminokat, esetenként AHA savakat. Kisebb molekulákból épülnek fel, ezért az arckrémeknél könnyebb a textúrájuk. Ez lehetővé teszi, hogy a tápanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe is eljuttassák.

2. Szükséges-e arckrémet és szérumot is használni, vagy elegendő csak az egyiket?
Mivel a kétféle termékcsoport különböző hatásmechanizmussal működik, és különböző célokat szolgál, ezért nem helyettesíthetik egymást. A hidratálókrémek egyfajta védőréteget képeznek a bőrön, ezzel szemben a koncentrált termékek mélyen behatolnak a bőrbe és hatóanyagaik ott fejtik ki hatásukat.
A nappali és éjszakai krémeknek, illetve a szérumoknak és kapszuláknak más-más szerepük van a bőrápolásban, így ha bármelyiket is elhagyod, akkor annak fontos funkciójától fosztod meg bőröd.

A háromféle arcápoló legfontosabb tulajdonságai:

  • Szérum – leheletfinom textúrája révén pillanatok alatt beszívódik a bőrbe és ellátja aktív tápanyagokkal. Növeli a nappali krém hatását is, de nem helyettesíti azt.
  • Kapszula – a szérumhoz hasonlóan koncentráltan tartalmaz hatóanyagokat, kisebb molekulaméretű összetevőkkel. Tökéletes megoldás, ha olyan terméket keresel, amely 1 adagnyi mennyiséget, abszolút higiénikus kiszerelésben tartalmaz.
  • Nappali krém – mélyen hidratál és védi a bőrt a nap folyamán. UV szűrője védelmet biztosít a napsugárzás bőr-öregítő hatása ellen.
  • Éjszakai krém – különösen éjszaka fontos, hogy a szérumon felül is megkapja a bőr a szükséges tápanyagokat, ezzel regenerálódva és megújulva az éjszaka folyamán.

3. Miért fontos szérumokat is használni?

A szérumok speciális bőrproblémákra nyújtanak megoldást, mint például a pigmentáció, az öregségi foltok kialakulása vagy a mélyebb ráncok megjelenése. Rendkívüli hatóanyag-koncentrációjuk látványos eredményt hoz rendszeres használat mellett.
A szérumok és kapszulák elengedhetetlen részei az öregedésgátló kozmetikai programoknak és a klinikai teszteken nyújtott kiváló eredményeik bizonyítják hatékonyságukat.

4. Hogyan használjuk ezeket a hatékonyságfokozó arcápolási termkékeket?arc
Alapos arctisztítást követően a szérumot könnyed, simító mozdulatokkal vidd fel a bőrre az arc és a nyak területén. Nagyon kis mennyiséget használj, hiszen erős koncentrációban tartalmaz hatóanyagokat. Kapszula esetén segít a csomagolás, hiszen egy kapszula egy adagot jelent. Pillanatok alatt beszívódik, így máris készen áll a bőr a következő lépésre, a hidratáló krémek használatára.

5. Milyen kiszerelést válasszunk?
A szérumok esetében kiemelten fontos, hogy az érzékeny összetevők ne érintkezzenek a kezünkkel, sőt a levegővel sem. Ezért leggyakrabban pumpás vagy kapszulás kivitelben kaphatóak. A pumpás adagoló a legegyszerűbb megoldás, a kapszula viszont segít abban is, hogy mindig a megfelelő mennyiséget használjuk, hiszen egy kapszula egy használatnak megfelelő hatóanyagot tartalmaz.

6. Milyen bőrproblémára milyen szérumot vagy kapszulát használjunk?

Normál arcbőrre a True Perfection arcbőr tökéletesítő szérumot javasoljuk (31979), mely szinte azonnal és tartósan revitalizálja az arcbőrt és fokozza a ragyogását. A perzsa selyemfa-kivonat sem
legesíti a sejtek szennyezettségét, és észrevehetően csökkenti a fáradtság jeleinek láthatóságát.

A pigmentfoltok és egyéb bőrhibák halványítására az Optimals Even Out bőrhalványító szérum koncentrátum (32704) kínál remek megoldást. Formulája sóskakivonattal gazdagított Pro White-komplexet, C-vitamint és édesgyökér-kivonatot tartalmaz, amelyek halványítják a meglévő pigmentfoltokat és csökkentik a melanin termelődését

A száraz, vízhiányos bőrt kiválóan táplálja az Optimals Aqua revitalizáló éjszakai kapszula (32146) Hatására az arcbőre reggel frissen ébred. Hydra Vitality-komplexe és C-vitamin-tartalma fiatalosabbá teszi a bőr megjelenését és csökkenti a korai bőröregedés mértékét.

A bőröregedés jelei ellen az Ifjúságmegőrző SkinGenist éjszakai bőrmegújító szérumot (31308) ajánljuk, mely serkenti a bőr természetes megújító folyamatát az éjszaka folyamán. Hatására a bőr reggelre fiatalosabbnak látszik. A selymes állagú, áttetsző szérum Genistein SOY- és CelluRepair-összetevőt, valamint C-vitamint tartalmaz. Együttesen csökkentik a bőröregedés jeleit, puhábbá, simábbá,

0 Hozzászólások

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hasonló bejegyzések