A szájhagyomány útján terjedő szépségtippek sokszor kifejezetten veszélyesek lehetnek, és többet ártanak, mint használnak. Fokozottan igaz ez az internet korában, amikor nem lehetünk biztosak benne, hogy az olvasott tippek kitől is származnak – lehet, hogy egy megbízhatatlan és hozzá nem értő személytől? Ezért mielőtt kipróbálsz valamilyen új módszert, kérd ki a szakember véleményét is! Összegyűjtöttünk 5 olyan szépségápolási bakit, melyeket mindenképpen kerülj el!

  1. Naponta radírozod a bőrödet.

Az elhalt hámsejtek eltávolítása kifejezetten jót tesz a bőrnek – hetente egyszer. De ha túlzásba viszed, akkor ártasz a bőr természetes olajtartalmának, ettől kiszárad, ráadásul csökken a védekezőképessége, érzékenyebbé válik.

  1. Lemondasz egy színről, mert nem áll jól.

Hányszor hallani, hogy „a zöld nem az én színem, nem hordok semmilyen zöld ruhadarabot”. Pedig ilyen nincs, hogy egy adott szín nem áll jól, hiszen gondolj csak bele, milyen távol áll egymástól például a fűzöld és a türkiz vagy az almazöld. Minden színt hordhatsz bátran, csak keresd meg a bőrödhöz, hajadhoz, szemedhez legjobban passzoló árnyalatot!

  1. Azért vágatod gyakran a hajad, hogy hosszabb és dúsabb legyen.

Rossz hírünk van: a haj növekedési sebességét nem tudod befolyásolni, így ezért nem érdemes fodrászhoz járni. Több sem lesz tőle a hajszálak száma, és azok vastagabbak sem lesznek, de hogy jó hírt is mondjunk, optikailag mindenképpen dúsabbnak fog hatni, ha a töredezett, ezáltal elvékonyodott hajvégektől megszabadulsz!

  1. Nem mersz borotvát használni, nehogy megerősödjenek a szőrszálak

Sokan gondolják, hogy a borotválástól több és erősebb szőrszál fog nőni az érintett területen. De ez nem igaz, bár valóban úgy tűnhet, ugyanis ez esetben egyszerre indul növekedésnek (illetve folytatja a növekedést) az összes szőrszál, míg például gyantázás esetén nem egyenletes ütemben kezdenek újra előbukkanni.
Erősnek pedig azért tűnnek a szálak, mert nem az elvékonyodó végét érzed, hanem a szál tövét, aminek vastagabb az átmérője.

  1. Le akarsz fogyni kizárólag egy testrészedről

Sajnos ez nem lehetséges, ha fogysz, akkor mindenhonnan fogysz. Ráadásul a testednek vannak „kedvenc” helyei, ahova könnyen fölmennek a kilók, és nehezen tudsz tőlük megszabadulni. Egyénenként más és más lehet, hogy melyik testrész az, ahova sokat raktároz a szervezete, nem vagyunk egyformák: ha például körte alkat vagy, akkor a csípőd és a combod lehet a gyenge pont, ha pedig alma, akkor inkább a has tájéka.
Ami segíteni tud, az a mozgás, a célzott edzés, de alapvetően a fogyást sajnos nem lehet egy-egy területre irányítani.

0 Hozzászólások

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hasonló bejegyzések