Rengeteg arcápolási termék és módszer közül választhatunk, ezért fontos, hogy megtaláljuk a bőrünk számára megfelelőt és azt helyesen is használjuk. Íme, 4 szabály, melyeket érdemes betartani!

arcapolas1MEGFELELŐ ARCTISZTÍTÁS

Válassz jó minőségű, a bőrtípusodhoz illő arctisztító terméket. Arctisztító gélek, tejek és habzó arclemosók széles választéka áll rendelkezésre, így biztosan találsz az igényeidnek megfelelőt. Ha száraz a bőröd, válassz arctisztító tejet, zsíros bőr esetén viszont a gél forma megfelelőbb. Gyengéden vidd fel, körkörös mozdulatokkal és vigyázz, hogy ne dörzsöld vele a bőrt. A túlzásba vitt arcmosás és dörzsölés irritációt okozhat. Ne felejts el tonikot használni az arctisztítás után, mely a szennyeződések és a smink utolsó nyomait is eltávolítja és segít megőrizni a bőr egyensúlyát.

HELYES SORREND

A teljes 4 lépéses arcápolási rutin betartása mind rövid, mind hosszú távon megéri. Növeli a termékek hatásfokát, így egészségessé és fiatalossá teszi a bőrt. Alapszabály, hogy a könnyebb állagú termékektől haladjunk a nehezebb textúrájú krémek felé, így szívódnak be legjobban. Tehát kezdd a tisztítással és tonizálással, majd alkalmazz szemkörnyékápolót, ezután szérumot, és utolsóként a nappali vagy éjszakai krémet.

HELYES FELVITEL

A gyengéd paskolás sokkal alkalmasabb a bőrápoló termékek felvitelére, mint a dörzsölés. Így nem gyűrjük és nyújtjuk meg a bőrt, mivel ez hosszú távon ráncok kialakulásához vezetne.

OPTIMÁLIS FELVITELI IRÁNY

A szemkörnyékápoló krémet a belső szemzug irányából a szem külső sarkáig vidd fel. A termék ne érintkezzen közvetlenül a szemmel, csak a külső kerületére kerüljön. Az arckrémek esetében az áll vonalától felfelé és az orr-száj vonalától kifelé vidd fel a terméket.

Az arcápolási rutinról részletesebben is olvashatsz az alábbi cikkben:
Arcápolási rutin 4 lépésben

0 Hozzászólások

Hozzászólás

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hasonló bejegyzések